Radio Gradska Mreža

Written by on 14/04/2020

Radio gradska mreža – mostarski radio (RGM radio) nastavlja medijsku tradiciju Omladinskog radija X, koji je pod okriljem Centra za kulturu Mostar pokrenut još 1996. godine.

Inicijalna sredstva za pokretanje radio stanice stigla su tada iz Evropske administracije Grada Mostara (EUAM) sa željom da se mladi ljudima u Mostaru nakon iskustva teškog rata pruži šansa za educiranje i upoznavanje sa profesijom novinarstva, te medijima uopšte.

Kroz Omladinski radio X, tako je prošao veliki broj mladih ljudi iz cijelog Mostara. Mnogi od njih se ovim poslovom bave i danas, što smatramo našim najvećim uspjehom.

U želji da se prilagodi novim trendovima i potrebama, Omladinski radio X je 2016. godine izmjenio format i promijenio ime u Radio gradska mreža – mostarski radio.

Ovaj mostaraski medijski projekt ima za cilj da kao javni servis svim građanima Mostara, uz dobru muziku, ponudi pravovremene i što je najvažnijeizblansirane informacije bazirane na osnovama profesionalnog novinarstva.

Naša uloga je da zabavimo i infomišemo. Nadamo se da u tome uspjevamo, jer sve što radimo – radimo za naše slušaoce.

Danas je RGM radio – medij nove radijske generacije, prilagođen savemenom informacijskom društvu. Signalom RGM radio pokriva Grada Mostar i okolonu. Program radija moguće je slušati i bilo gdje u svijeti i to putem naše internet stranice kao i globalnih aplikacija.


Continue reading

Previous post

Centar za kulturu


Thumbnail

RGM

Current track
TITLE
ARTIST

Background